Πίτσα µε αυγά και μπέικον

 

Υλικά

  • 1/2 δόση ζύμη για πίτσα

  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτας

  • 150 γραμ. ανθότυρο σε τρίμματα

  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

  • 4 αυγά

  • αλάτι

  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την πίτσα με μπέικον και αυγό, ανοίγοντας σε αλευρωμένη επιφάνεια, τη ζύμη σε φύλλο ή την απλώνουμε με τα δάχτυλα κατευθείαν στο ταψί.

Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας κενό γύρω γύρω 1 εκ. Πασπαλίζουμε με τα τυριά. Σκορπίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και σπάμε τα αυγά (όπως τα αυγά μάτια) πάνω στην πίτσα. Αλατίζουμε ελαφρά και τρίβουμε πιπέρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις και ψήνουμε την πίτσα για περίπου 15΄-20΄, τα 15΄ στην τελευταία σχάρα, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να κάνουν σώμα (να σφίξουν) τα αυγά.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά