Αυγά ποσέ
Υλικά
-
1 αβγό κοντογιάννη ολόφρεσκο
-
2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε κρύο νερό ώστε να γεμίσει το μισό σκεύος. Προσθέτουμε το ξύδι. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Όταν βράσει, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά ώστε το νερό να σιγοβράζει.
Σε μπολ σπάμε το αβγό. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε κυκλικά το νερό σχηματίζοντας μια μικρή δίνη και παράλληλα ρίχνουμε το αβγό στην κατσαρόλα. Έτσι το ποσέ αβγό μας θα έχει στρογγυλό σχήμα. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά αν θέλουμε μελάτο αβγό, ή για 3-4 λεπτά αν θέλουμε σφιχτό αβγό. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το αβγό από το νερό.
Αν θέλουμε να ετοιμάσουμε και άλλα αβγά, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και βράζουμε στο ίδιο νερό αφού πρώτα το ξαφρίσουμε.
Χρόνος προετοιμασίας: 2 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά