Κωδικός αυγών

Posted by kontogianniseggs 24/07/2019 0 Comment(s)

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

 

Η κατηγορία κάθε αυγού καθορίζεται από τη μέθοδο παραγωγής που υποδεικνύεται από τα στοιχεία:

  • 0 – ΒΙΟΛΟΓΙΚΆ ΑΥΓΑ

  • 1 – ΑΥΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ

  • 2 – ΑΥΓΑ ΑΧΥΡΩΝΑ

  • 3 – ΑΥΓΑ ΚΛΩΒΟΣΤΟΙΧΙΑΣ

ΤΩΡΑ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΓΓΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΑΙ

Οι κανόνες για τα συστήματα παραγωγής αβγών έχουν καθιερωθεί από την Ε.Ε.. Επομένως οι κανόνες εφαρμόζονται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα με στόχο να εγγυηθούν καλές συνθήκες διαβίωσης των ζώων, τυποποιημένους κανόνες υγιεινής και να πιστοποιήσουν την ασφάλεια όλων των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Ο κωδικός που είναι τυπωμένος πάνω στα αβγά αποτελείται από:

  • 0, 1, 2, 3  Το πρώτο χαρακτηριστικό είναι το νούμερο που υποδεικνύει τη μέθοδο εκτροφής για τις κότες που παράγουν αβγά.

  • EU (ευρωπαϊκές χώρες) – EL (ΕΛΛΑΔΑ): Το ακρώνυμο της χώρας προέλευσης.

  • 98756 αυτός είναι ο κωδικός ταυτοποίησης που είναι ένας μοναδικός κωδικός για κάθε ίδρυμα/φάρμα που είναι καταγεγραμμένη και αναγνωρισμένη από τον Εθνικό Κτηνιατρικό οργανισμό.

  • 22-06-14(προαιρετικό πάνω στο αβγό). Η ημερομηνία λήξης καθορίζει τη διάρκεια αντοχής ενός τροφίμου. Είναι η ημερομηνία μέχρι την οποία το τρόφιμο διατηρεί τις συγκεκριμένες του ιδιότητες όταν φυλαχτεί κατάλληλα. Τα αβγά δεν πρέπει να εκτίθενται σε μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες. Το καλύτερο μέρος για να συντηρήσετε αβγά είναι δίπλα στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στο μεσαίο ράφι του ψυγείου σας.

 

Leave a Comment