τι είναι αυγό

Posted by kontogianniseggs 01/06/2015 0 Comment(s)

Το αβγό κοντογιάννη ανήκει στα πιο θρεπτικά τρόφιμα. Οι πρωτείνες του κρόκου είναι υψηλής θρεπτικής αξίας και περιέχει επιπλέον σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α, D και B. 

Η κατανάλωση ολόκληρων αυγών προλαμβάνει τη γήρανση του εγκεφάλου, βελτιώνει τη μνήμη, προστατεύει το συκότι και ενισχύει τις αθλητικές επιδόσεις. Ειδικά ο κρόκος του αυγού βοηθά στη βελτίωση της όρασης.
Είτε μόνο του, είτε ως συστατικό φαγητών και γλυκών, πρωταγωνιστεί σε όλες τις κουζίνες του κόσμου