τι είναι αυγό
Posted by
01/06/2015
0 Comment(s)
Το αβγό κοντογιάννη ανήκει στα πιο θρεπτικά τρόφιμα. Οι πρωτείνες του κρόκου είναι υψηλής θρεπτικής αξίας και περιέχει επιπλέον σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α, D και B.
Η κατανάλωση ολόκληρων αυγών προλαμβάνει τη γήρανση του εγκεφάλου, βελτιώνει τη μνήμη, προστατεύει το συκότι και ενισχύει τις αθλητικές επιδόσεις. Ειδικά ο κρόκος του αυγού βοηθά στη βελτίωση της όρασης.
Είτε μόνο του, είτε ως συστατικό φαγητών και γλυκών, πρωταγωνιστεί σε όλες τις κουζίνες του κόσμου