Αβγά ορτυκιών τουρσί

Posted by kontogianniseggs 01/08/2018 0 Comment(s)

Αβγά ορτυκιών τουρσί 

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 24 αβγά ορτυκιών κοντογιάννη
  • 5-8 κόκκοι μπαχάρι
  • ½ κουταλάκι γλυκού σπόροι μουστάρδας 
  • ½ κουταλάκι γλυκού κόκκοι πιπεριού
  • 2 κουταλιές σούπας  λάδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλαράκι μάραθο ή  1 κλαράκι άνηθο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • Άλμη*
  • Ξύδι 
  • 1 βάζο αποστειρωμένο


Εκτέλεση:

Βράζουμε τα αβγά ορτυκιού για περίπου 10 λεπτά ώστε να σφίξουν. Μετά το βράσιμο τα βάζουμε σε ένα μπολάκι με ξύδι, τόσο ώστε να τα καλύπτει πλήρως και τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά.  Δοκιμάζουμε εάν το κέλυφος έχει μαλακώσει, εάν όχι τα αφήνουμε άλλα 10 λεπτά. Ξεφλουδίζουμε τα αυγά προσέχοντας να μην κοπούν σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα μπαχαρικά, το σκόρδο και το λάδι, εκτός από τον άνηθο και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. 

Μετά σε ένα βάζο, ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, το λάδι και τα αυγά των ορτυκιών. Προσθέτουμε άλμη μέχρι το 60% του βάζου καλυφθεί και στη συνέχεα ρίχνουμε το ξύδι  μέχρι να γεμίσει και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο στο τέλος. Κλείνουμε το βαζάκι και το βάζουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος ή στο ψυγείο. Μετά από λίγες μέρες το τουρσί μας είναι έτοιμο. Μετά το άνοιγμα του βάζου, το τουρσί διατηρείται στο ψυγείο.



*Αλμη: Για την παρασκευή άλμης χρειαζόμαστε νερό, χοντρό αλάτι και  ένα φρέσκο αυγό κότας (που δεν έχει μπει ψυγείο). Διαλύουμε στο νερό τόσο αλάτι, ώστε το αυγό να αρχίσει να επιπλέει και ένα μέρος της επιφάνειάς του να εξέχει από το νερό. Τότε η άλμη είναι έτοιμη.

Leave a Comment