Να τι συμβαίνει στο Σώμα σας εάν τρώτε Αβγά κάθε Μέρα για ένα Μήνα!

Posted by kontogianniseggs 26/07/2019 0 Comment(s)

 

Εάν παίρνετε συμπληρώματα διατροφής για αρκετό καιρό, στο τέλος θα δείτε πως είτε δεν έχουν αποτέλεσμα ή πως στην ουσία κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό. Αντιθέτως, πολλές τροφές που είχαν κακή φήμη, αρχίζουν να ονομάζονται σιγά σιγά ‘Super Foods’! Τα αβγά ανήκουν σ’αυτήν την κατηγορία.

 

Ιστορικά, υπήρχαν πάντα ευρήματα που έδειχναν πως τα αβγά συντελούσαν στην αύξηση της χοληστερίνης. Αυτό πλέον όμως φαίνεται να καταρρίπτεται από καινούργιες έρευνες που έχουν βρει πως το σώμα σταματάει να παράγει από μόνο του χοληστερίνη, όταν την παίρνει από εξωτερικούς παράγοντες.

 

 

Τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ. Η χοληστερίνη επηρεάζει άμεσα τη δυνατότητα του σώματος να παράγει τεστοστερόνη, οιστρογόνα και κορτιζόλη, κάτι που δείχνει το πόσο σημαντική είναι.

 

Έρευνα από την ιστοσελίδα “Authority Nutrition” δείχνει ότι από όσους έτρωγαν 1-3 αβγά κάθε μέρα, το 70% δεν είχε αύξηση στα επίπεδα χοληστερίνης και για το υπόλοιπο 30% υπήρξε θετική αλλαγή στην LDL (“κακή χοληστερίνη΄).

 

Ο μόνος πληθυσμός που επηρεάστηκε αρνητικά ήταν οι Διαβητικοί, στους οποίους εντοπίστηκε αυξημένο ρίσκο για καρδιακά προβλήματα.

 

Είναι πολύ θετικά αυτά τα νέα, γιατί τα πλεονεκτήματα από την συχνή κατανάλωσή αβγών πρόκειται να φέρουν την επανάσταση.

 

Το βίντεο που θα δείτε στη συνέχεια αναπτύσσει λεπτομερώς τη δυνατότητα των θρεπτικών στοιχείων που υπάρχουν στα αβγά, εκ των οποίων μερικά είναι βιταμίνες, ασβέστιο και ωμέγα3 – λιπαρά. Επίσης τα αβγά φαίνεται να έχουν την πιο ποιοτική πρωτεΐνη.

 

Ένα άλλο θρεπτικό συστατικό που περιέχουν, η χολίνη είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Έρευνες δείχνουν πως το 90% του πληθυσμού έχει έλλειψη σε χολίνη, κάτι που υπάρχει σε αφθονία στα αβγά. Στο βίντεο, θα δείτε επίσης τα οφέλη που έχουν τα αβγά στην όραση, λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχουν.

 

Τελικά φαίνεται να είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Εκτός από όσα αναφέραμε, τα αβγά φαίνεται να επηρεάζουν θετικά τα κόκαλα, τα μαλλιά και τα νύχια, λόγω των αμινοξέων και των ιχνοστοιχείων που περιέχουν.

 

Ίσως να αναρωτιέστε γιατί πρέπει να τρώμε 3 αβγά κάθε μέρα. Κάποιοι μπορεί να πουν πως τρία είναι υπερβολή, αλλά 2 είναι μια γενικά αποδεκτή ποσότητα που θα σας χαρίσει όλα τα οφέλη που προαναφέραμε.

 

Καλό θα ήταν βέβαια να επιλέγετε αβγά ελευθέρας βοσκής μιας και έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα στα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.

 

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=dTADo6OrICs