Στραπατσάδα

Υλικά

 

  •   4 ντομάτες ώριμες και σφικτές

  •   6 αβγά κοντογιάννη

  •   1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

  •   1/2 φλιτζ. φέτα

  •   αλάτι

  •   πιπέρι

  •  δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

  •  ψωμί Φρυγανισμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

 

Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες: περνώντας τη λάμα του μαχαιριού πάνω στην ντομάτα, σαν να την ξυρίζουμε (χωρίς να την κόβουμε), βοηθάμε τη φλούδα να φύγει εύκολα. Έπειτα χαράζουμε λίγο την ντομάτα και τραβάμε τη φλούδα. Κόβουμε τις ντομάτες σε καρεδάκια.

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, αφήνουμε τις ντομάτες για περίπου 10΄ ώστε να πιουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τις ντομάτες με το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε, διαλύοντας το μείγμα, και σιγοψήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Δεν παραψήνουμε την στραπατσάδα γιατί στεγνώνει.

Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε με λίγο δυόσμο.

Για 4 μερίδες

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά